Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français
Què visitar

Carrega't la motxilla a l'esquena i agafa forces, perquè a Orpesa tens molts llocs per veure. Al casc antic es concentren bona part dels principals punts d'interès. Un d'ells és el castell, construït pels musulmans al segle xi, i molt cobejat al llarg de la història per la seua importància a nivell estratègic i de seguretat. A prop d'ell, es troba l'església parroquial Verge de la Paciència, on podràs contemplar la imatge de la patrona de la localitat i mostres de taulells de l'Alcora del segle XVIII. A la mateixa plaça de l'església es troba el Museu d´Orpesa, una wxperiencia innovadora en què emoció i informació van de la mà. Ubicat en un edifici de singular importància, l´antiga "Casa de la Vila" on es vinculen passat i present, tradició i noves tecnologies. Un retrobament amb el patrimoni, la història i la identitat d´Orpesa.

Tampoc pots perdre't el Museu de les Cartes, que et permetrà descobrir el meravellós art de la decoració i de l'estampació de les cartes en diferents països i cultures. De la mateixa manera, també al casc antic pots visitar l'antiga presó de la vil·la, les restes de la muralla del castell i el Pou del Ravalet .

Fora del casc antic, al costat de la costa, es troba un dels monuments més emblemàtics del municipi: la Torre del Rei, una fortalesa construïda en 1413 per ordre del rei Ferran d'Antequera per defensar el poble dels atacs pirates. Amb ella s'alça el far d'Orpesa, inaugurat el 1859 per dirigir el trànsit marítim de la zona, i encara en funcionament.

Finalment, més al sud, jeuen sobre un terreny escarpat i envoltades de vegetació autòctona,   les torres de la Corda i de la Colomera, construïdes al segle xvi per ajudar la Torre del Rei en les seues tasques de vigilància del litoral.