Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français
La nostra gastronomia

Les gambes, les clòtxines, els dàtils de mar i les llagostes formen part de l'àmplia varietat de mariscos d'aquesta terra. Encara que mereixen una menció especial els suculents llagostins de Vinaròs, posseïdors d'una gran fama internacional. També hi destaquen les sardines, les orades, els llenguados i el polp, que pots degustar en solitari o en saborosos plats com el suquet de peix i les sarsueles.

Per una altra banda, amb la carn de conill, el pollastre i el porc de l'interior de la zona s'elaboren superbs guisats i embotits, així com els populars tombets. A més, i com no podia ser d'una altra forma, a Orpesa del Mar també predomina l'arròs en totes les seues varietats: la paella, l' arròs negre, l' arròs caldós, l' arròs a banda, l' arròs al forn i l' arrosejat, un tradicional guisat de pescadors de fàcil preparació i gust deliciós. No podem oblidar tampoc la coneguda fideuada, o la caragolada, un fantàstic menjar fet a base de caragols guisats i adobats acompanyats amb una salsa picant o allioli.

Finalment, el moniato, el brull, les nous o el cabell d'àngel aporten el seu sabor característic als nostres rics postres tradicionals, entre els quals destaca l' orpesina, unes postres irresistibles d'ametlles que faran les delícies de qualsevol paladar.

Bon appétit!