Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français
Ha d´activar javascript per a veure el mapa

Mapa interactiu

Platges

Edificis i monuments

Museus

Hotels, hostals i pensions

Càmpings

Restaurants

Bars, Cafeteries i Gelateries

Pàrquings

Instal·lacions Esportives

Servicis de Salut

Organismes Públics

  Oropesa del Mar,
  a un clic de distancia

  Desmarcar tots Marcar tots

  Castell d'Orpesa del Mar

  Arrere Endavant
  Dades de contacte
  C/ Horno s/n (Casco antiguo)
  964 310 100

  Inicialment el Castell d'Orpesa del Mar va ser construït pels musulmans, que van abandonar Orpesa la Vella per motius estratègics i de seguretat. Només cal que et situes en aquest per comprovar el domini visual absolut que es té de l'horitzó, mires on mires. Posteriorment, i donada la importància castrense que tenia, fou conquerit per personatges històrics com El Cid (1090) o el Rei Jaume I (1233).

  Durant l'edat mitjana el castell va pertànyer a l'orde dels Hospitalaris fins que va ser conquerit pel rei Jaume I. D'entre les famílies que van governar la  vila posteriorment, s'ha de destacar Jofre de Thous, que va fortificar el castell i les muralles.

  En  el seu origen, la planta d'aquest castell era poligonal regular, amb sis torres obertes en ventall, i una potent torre major de planta trapezoïdal. Aquesta estructura li conferia un magnifica posició davant l'invasor, l'arribada del qual s'avisava a través del sistema de vigilància de les torres de la costa. 
  El setge del mariscal Suchet al s. XIX va propiciar la destrucció de la fortalesa.

  Hui dia, el Castell d'Orpesa del Mar constitueix una referència històrica, plena de secrets polítics i diplomàtics tan propis de l'edat mitjana. Passejar pel Castell ressuscita aquest sentiment de grandesa que tenen els humans quan pensen que tot el que veuen és seu.

  Compartir aquesta página en
  facebook twitter email