Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français
Ha d´activar javascript per a veure el mapa

Mapa interactiu

Platges

Edificis i monuments

Museus

Hotels, hostals i pensions

Càmpings

Restaurants

Bars, Cafeteries i Gelateries

Pàrquings

Instal·lacions Esportives

Servicis de Salut

Organismes Públics

  Oropesa del Mar,
  a un clic de distancia

  Desmarcar tots Marcar tots

  Castell d'Orpesa del Mar

  Arrere Endavant
  Dades de contacte
  C/ Horno s/n (Casco antiguo)
  964 310 100 ext.: 1621

  El Castell d'Orpesa va ser inicialment construït pels musulmans que van abandonar Orpesa la Vella per motius estratègics i de seguretat. Prou que et situes en ell per a comprovar l'absolut domini visual que es té de l'horitzó mires on mires. Posteriorment, i donada la seua importància castrense, va ser conquistat per personatges històrics com El Cid (1090) o el Rei Jaume I (1233).

  Durant l'Edat mitjana el castell va pertànyer a l'ordre dels Hospitalaris fins que va ser conquistat pel rei Jaume I. D'entre les famílies que van governar la vila posteriorment, cal destacar a Jofre de Thous qui va fortificar el castell i les muralles.

  A l'origen la planta d'aquest castell era poligonal regular, amb sis torres obertes en ventall, i una potent torre major de planta trapezoidal. Aquesta estructura li conferia un magnifica posició front a l'invasor, del qual eren avisats a través del sistema de vigilància de les torres de la costa. El setge del mariscal Suchet en el s. XIX, va propiciar la destrucció de la fortalesa.


  Hui dia, el Castell d'Orpesa/Orpesa constitueix una referència històrica, plagada de secrets polítics i diplomàtics tan propis de l'Edat mitjana. Passejar-te pel Castell ressuscita aqueix sentiment de grandesa que tenen els homes en pensar que tot el que veuen és seu.

  Horari d´estiu de dilluns a diumenge de 09.00 a 21:00h excepte els dimarts i la setmana de festes de juliol que es tancarà a les 14:00h

  Horari d'hivern de dilluns a diumenge de 08.00 a 18:00h

  Entrada lliure

  Visites guiades pel barri antic:

  Previa inscripció en el Museu d´Orpesa (964 310 100 ext.:1621)

   

  Traductor SALT.gva

  Compartir aquesta página en
  facebook twitter email