Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français

Parc Natural de la Serra d'Espadà i Aín

Arrere Endavant

El Parc Natural de la Serra d'Espadà, declarat el 29 de setembre de 1998, és el segon espai protegit més extens de la Comunitat Valenciana, amb 31.180 hectàrees.

En aquesta serra trobem un dels pocs afloraments de gres roig del territori valencià, el qual configura un relleu abrupte i trencat, conformat per cims i turons acompanyats per profunds barrancs i rambles, on podem trobar nombroses fonts i frondosos boscos de sureres, únics a la nostra geografia.

Aquestes característiques li confereixen un excepcional valor paisatgístic, amb  una riquesa botànica i faunística excepcionals, que queden paleses en el gran nombre d'endemismes i singularitats existents al territori del parc.

Guia del Parc Natural

Vídeo del Parc Natural

Més informació sobre rutes, activitats, centre d'interpretación

 

AÍN

Situat en ple cor del Parc Natural de la Serra *Espadá, a 495 m. sobre el nivell de la mar, als peus del Pic *Espadá (1099 m.), Aín és un acollidor poble de 122 habitants, que conserva tot el sabor dels pobles de muntanya.
Està emplaçat en una càlida foia, guarnida per xicotetes hortes de fruiteres i hortalisses. Envoltat de sinuoses i escarpades muntanyes de pinastre, amb una rica i espessa formació boscosa de sureres i pins. Aín ens ofereix un bell i encantador paisatge que convida al visitant a descobrir-lo, assaborir-lo i gaudir-lo intensament.
El clima és temperat, suau i *subhúmedo al llarg de la major part de l'any, si bé, és cert que durant els mesos de desembre i gener es poden donar temperatures bastant baixes, sent molt fàcil arribar a veure la neu a les muntanyes veïnes, i fins i tot, en el mateix nucli urbà. En definitiva, Aín és un regal per als sentits.
L'accidentat relleu del seu emplaçament, desplegat sobre les faldes circumdants del Pic Espadá, ha configurat la seua peculiar identitat urbanística que encara conserva el recolliment, i senzillesa de la vida rural, amb empinades i estrets carrers d'ascendència moruna, on sol i ombres juguen al voltant del blanc de les cases.

Més informació: rutes, transport, on menjar/dormir, ...

 

Compartir aquesta página en
facebook twitter email