Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français
Ermitoris i Santuaris

Ermitoris i Santuaris

Arrere Endavant

REAL SANTUARI DE LA VERGE DE LA SALUT DE TRAIGUERA

El Real Santuari és el vestigi del pas per Traiguera dels ordes de Montesa i els Hospitalaris. L'any 2007 va ser declarat Bé d'Interés Cultural amb categoria de monument, tenint el seu origen al segle XIV sent el període de màxima esplendor al segle XVI. Es tracta d'un del més emblemàtics així com únic amb la categoria de Real de la província, concedida per Carles V durant l'any 1542, renovada per Felip II i confirmada per la Butla Papal en 1555.

El conjunt d'edificacions existents hui dia corresponen bàsicament al segle XVI, amb transformacions del temple gòtic als segles XVII i XVIII.
El temple se situa en el centre del conjunt. A la dreta es troba el pou i la font de Miracle així com la cuina medieval. Sobre aquests, al voltant d'un pati i en dues altures es desenvolupa la *hostatgeria. A l'esquerra es disposen l'antiga casa «dels Capellans» i les restes d'un antic i inacabat palau.Precedint l'entrada del temple se situa el pòrtic renaixentista de 1588.
L'espadanya és l'element més emblemàtic del *ermitorio medieval construïda en 1439.

Més info: web turisme Traiguera

Tel: +0034 964 765869ERMITA NTRA. SRA. DELS ÀNGELS SANT MATEU

El ermitori de la Mare de Déu dels Àngels es troba a uns 2 km de Sant Mateu en direcció sud-est, a la muntanya del seu mateix nom de la serra de la Vall d'Àngel, sobre un tossal de 400 m d'altitud que domina la plana en la qual es troba la població. S'accedeix a ella per una carretera que naix de les últimes calles a l'est de la vila, accessible per a vehicles encara que en el seu últim tram requereix una atenta conducció.

És un meravellós conjunt arquitectònic datat dels s. XVI al XVIII, compost per l'Església, la hospederia, el mirador, el pou i altres construccions annexes.

Més info: web turisme de Sant Mateu

Tel: +34 964 41 66 58

Traducció SALT.Gva

Compartir aquesta página en
facebook twitter email