Oropesa del Mar Oropesa del Mar Oropesa del Mar

Español English Valencià Deusch Français

Via Verda de la Mar

Arrere Endavant

La Via Verda de la Mar transcorre entre les localitats d'Oropesa del Mary Benicàssim, discorrent per l'antic traçat ferroviari de la línia del tren que vorejava el litoral de totes dues poblacions. Amb una longitud de quasi 6 quilòmetres (5,5 kms en el terme municipal d'Oropesa), és apta tant per a ciclistes com vianants (també per a persones amb mobilitat reduïda), ja que disposa d'un ferm a parts asfaltat i a parts amb graveta compactada.


S'accedeix des d'Orpesa pel Carrer Tramuntana, a la Platja de la Concha; i des de Benicàssim, pel Carrer El Palassiet, al costat de la Platja del Voramar (Benicàssim). En transport públic es pot arribar a través de la línia d'autobús Castelló-Oropesa-Castelló, tenint parada a la Platja de la Concha (a uns 500 metres de l'accés a la via) i en la Urbanizació Les Platgetes (a 1 km de l'inici per Benicàssim).


Transcorre per paratges naturals de gran valor mediambiental, com l'entorn natural de la Muntanya Bovalar (amb la seua vegetació autòctona i els pins mediterranis), les cales i fons rocosos de la Platja de la Renegà o l'entorn dels Patgetes de Bellver. Durant el recorregut és possible descansar en àrees d'esbarjo com la del Bovalar, amb bancs i estacionament per a bicicletes. Durant el trajecte és possible també contemplar el patrimoni cultural d'Oropesa, Béns d'Interés Cultural com el Poblat iber d'Orpesa la Vella o les Torres guaites de la Corda i de la Colomera.


Des d'Oropesa, la Ruta d'inicia en l'àrea de descans del Carrer Tramuntana, perpendicular al Passeig Marítim de la Platja de la Concha. Es comença amb unes vistes panoràmiques sobre esta platja, la Cala del Retor, el poblat d'Orpesa la Vella i el Port Esportiu. El Pont metàl·lic que creua l'entrada al Port Esportiu és l'avantsala del túnel que, amb els seus 600 metres, constitueix l'accés al Barranc de la dona, a través de la Muntanya Bovalar. La via continua vorejant el litoral, amb diferents àrees de descans i miradors. La Torre de la Corda ens rep a l'esquerra, accessible a través d'una xicoteta senda. La Renegà es desplega als nostres peus en aquest punt, amb cales rocoses i paisatges costaners escarpats. Un extens mirador condueix cap a un paisatge atrinxerat que culmina amb un altre balcó a la mar i La Torre de la Colomera sobre un monticle. Un pont enrajolat i la vegetació autòctona són la companyia fins al final del límit d'Oropesa.

Guia Via Verda de la Mar

Traductor SALT

Compartir aquesta página en
facebook twitter email